teisipäev, 11. märts 2014

Kolmas teema: arvutipõhine testimine

Teie ülesandeks on tutvuda lugemismaterjalidega ning valida üks teile uus testide koostamise vahend ja koostage seal 3…5 eri tüüpi küsimusest koosnev test (sõltuvalt vahendi võimalustest). Kirjutage ajaveebipostitusse oma kogemused vahendi kasutamisest ning lisage link koostatud testile.

Varem olen teste koostanud Hot Potatoes, Kubbu`s ja õpimängude keskkonnas LearningApps.
Uueks keskkonnaks testide koostamisel valisin QuizStar, mis oli küllaltki lihtne, kui on varasemaid kogemusi testide koostamise keskkondadega ning kui inglise keelsetest tööjuhenditest arusaamine ei vamista raskusi.
Esmalt tuli luua õpetaja konto, seejärel luua klass ning õpilased sellesse klassi. Õpilasi saab klassi lisada õpetaja ja selleks on kaks võimalust:
1. õpilasel on konto olemas, siis saab lisada õpilase kasutajanime
2. õpetaja loob õpilasele ise konto.

Õpetaja saab lihtsalt luua testi, milles saab esitada valikvastustega küsimusi, millel võib olla üks või mitu õiget vastust. Teste saab teha ka fotodega ning selleks tuleb sisestada internetist võetud piltide puhul HTML kood.
Testi täitmiseks saab määrata aja, mille jooksul on test aktiivne.
Testile vastanud õpilaste kohta saab õpetaja QuizStar keskkonnas vaadata raportit, et kuidas on õpilased testile vastanud.
Katsetasin keskkonda nii õpetaja, kui õpilase vaatest.
Miinusena tooksin välja selle, et info testi kohta on inglise keelne, seega kui õpilased ei valda keelt, tuleks esimene kord lahendada testi koos, et nad teaksid kuidas seda täita.


Tegin katsetuseks loodud testidest ekraanipildid.
















Link ülesande püstitusele:
http://oppematerjalid.wordpress.com/2014/03/06/kolmas-teema-arvutipohine-testimine-2/

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar