kolmapäev, 26. veebruar 2014

Teine teema: õppematerjalide koostamise vahendid

Selle teema ülesanne on järgmine:

Tutvuge lugemismaterjaliga: Õppematerjalide koostamise vahendid
Valige üks lugemismaterjalis tutvustatud õppematerjalide vahend, millega te varem õppematerjali koostanud pole ning katsetage selle abil õppematerjali koostamist. Püüdke kasutada koostamiseks valitud vahendi erinevaid võimalusi, mitte ainult teksti ja piltide lisamist.
Kirjutage saadud kogemuse põhjal ajaveebipostitus, tooge seal välja kasutatud vahendi plussid-miinused ja võrrelge varem teie poolt kasutatud õppematerjalide koostamise vahenditega. Lisage ka link enda koostatud õppematerjalile.

Varem olen põgusalt kokku puutunud LeMill ja myUdutu keskkondadega. myUdutu on lihtne ning kasutada saab erinevaid malle, õppematerjalid esitatakse slaididena. Näide http://publish.myudutu.com/published/launcheval/50371/Course104498/Launch.html
Kodutöö eesmärgiks oli katsetada ühte uut õppematerjali koostamise keskkonda, mina valisin tutvumiseks Connexions (http://cnx.org/) keskkonna.
Väga lihtne võimalus Word`i dokumente laadida, muuta ning seejärel avaldada.
Lisaks Word`i dokumendi lisamisele katsetasin teisi variante, mida antud keskkond pakkus. Lihtne on luua loetelusid, tabeleid, seega kõike mida on vaja veebipõhise õpiku koostamiseks. Lehe loomise juures võib plussiks, kuid samas ka miinuseks tuua seda, et mallid on ette antud ja pead vaid õige leidma ning enda asju sisestama hakkama. Kui midagi läheb valesti, siis tuleb kohe veateade ning jätkata ei saa enne, kui viga on parandatud.
Kõige suuremaks miinuseks on see, et lehe laadimine võtab kaua aega.





Kasutatud allikad:


Link ülesande püstitusele:
http://oppematerjalid.wordpress.com/2014/02/19/teine-teema-oppematerjalide-koostamise-vahendid-3/

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar